Регулювання температури підлогових конвекторів

Вересень 20, 2023
Регулювання температури підлогових конвекторів

Температуру конвектора можна регулювати за допомогою вбудованих елементів керування. Зазвичай це може бути терморегулятор або пульт дистанційного керування.

  1. Ручне регулювання: Деякі моделі внутрішньопідлогових та підлогоих конвекторів оснащені ручними регуляторами подачі теплоносія в теплообмінник. Це може бути кульовий кран або регулюючий кран.
  2. Використання терморегулятора: Якщо конвектор оснащений терморегулятором, ви можете встановити бажану температуру, обертаючи або натискуючи відповідні кнопки на приладі.
  3. Використання термостата настінного: Одним із найпоширеніших засобів регулювання температури є використання термостата. Термостат дозволяє вам встановлювати бажану температуру у приміщенні. Коли температура досягає заданого рівня, термостат автоматично вимикає конвектор.
  4. Встановлення бажаної потужності: Деякі конвектори мають режими роботи, які дозволяють вам вибирати потужність нагріву. Це може бути корисно для швидкого нагріву приміщення або для підтримання комфортної температури.

Регулювання температури внутрішньопідлогового конвектора без вентилятора

Самий масовий спосіб регулювати внутрішньопідлоговий конвектор без вентилятора - це ручні кульові крани. Це регулювання на відкрито/закрито. З природною конвекцією практично не регулюють температуру в приміщенні, так як вони не настільки ефективні, як радіатори.

Також можно встановити термостатичний клапан, на нього надіти терморегулятор з виносним датчиком. Тоді ви зможете енрувати по типу термоголовки. Але ця система складна і дорога.

Регулювання температури внутрішньопідлогового конвектора з вентилятором

Решулювання відбувається за допомогою настінного термостата, який зєднаний в єдину систему з конвектором. Термостат керує роботою вентилятора - регулює швидкість роботи, та вмикає/вимикає його. А також керую сервоприводом, який ми рекомендуємо встановлювати - сервопривод регулює подачу теплоносія в конвектор по типу термоголовки в радіаторі.

Регулювання температури внутрішньопідлогового конвектора з вентилятором

Регулювання температури напольного конвектора на ножках

Регулювання напольного конвектора відбувається за допомогою осьового термостатичного клапана та термоголовки. Регулювання автоматичне, згідно встановленій температурі.

Регулювання температури напольного конвектора на ножках